KAR ZSÍRLESZÍVÁS

Látványos probléma

A karok szinte elsőként jelzik az idő múlását, hiszen akár már a harmincas években petyhüdtté válhatnak, kialakulhat az ún. denevérkar. Ezt a jelenséget tetézi, ha jelentősebb mennyiségű zsír is rakódik a végtagokra, amely szinte az egész testet túlsúlyosnak mutatja.

Különösen a meleg évszakokban jelenthet ez problémát a hölgyeknek, akik közül sokan inkább hajlandóak hosszú, bő ujjú ruhákban járni, de mindenképpen szeretnék takargatni zavarónak ítélt karjukat.

A felkarokon felszaporodott zsírszövet megfelelő bőrtónus esetén zsírleszívás útján eltávolítható. 40 év felett azonban, amikor a bőr már veszít feszességéből és a felkar belső felszínén megereszkedik, a zsírleszívás gyakran már nem elegendő. Ilyenkor jelenthet megoldást a felkarplasztika. Egyéni adottságoktól függően a karplasztika során megtörténhet a zsírleszívás és szükség esetén a felesleges bőr eltávolítása is. A mikrokanülökkel és Tumescens-technikával végzett beavatkozás sokszor kiváltja a komolyabb sebészi beavatkozást, így a karok esetében mindenképpen ez lehet a célravezető módszer. Természetesen az optimális eljárást minden esetben csakis személyre szabottan tudja a plasztikai sebész kialakítani.


Esztétikai megújulás

A kar zsírleszívásának legfőbb esztétikai célja, hogy a nők sokkal vonzóbbnak érezzék magukat olyan szituációkban is, amelyekben ruházatuk láthatóvá teszi a karjukat. Ez pedig nem csak a nyári melegben fordulhat elő, de a sportolás, az úszás, strandolás során vagy akár egy elegáns eseményen is. Éppen ezért egy jól sikerült beavatkozás után a hölgyek újra megélhetik szépség kiteljesedését, kényelmesebben, magabiztosabban foroghatnak a társaságban, és karjuk megvékonyodása után az egész testüket formásabbnak, vékonyabbnak láthatják. Ugyanakkor a zsírleszívást óvatosan és mértékletesen kell végezni, hogy a kar ne legyen aránytalanul vékony a test többi részéhez képest.

Műtéti idő: 1-1,5 óra
Munkaszünet: kb. 3-4 nap
Sport: 4-5 hét múlva
Rugalmas kötés viselése: 6 hét


Gyakori kérdések kar zsírleszívás kapcsán

  • Zsírleszívás után mennyi idővel vehetek fel ujjatlan ruhát?

Közvetlenül a műtét után a leszívott területen duzzanat, ödéma észlelhető, mely az első két hétben fokozódik. A testsúlyunk és a leszívott terület körfogata is nagyobb lehet, mint a kiindulási érték. Ez teljesen természetes, ettől nem szabad megijedni! Két hét után a kezelt terület megkeményedik, majd 8-10 nap alatt fokozatosan felpuhul. A második héttől kezdődően már fokozatos duzzanat- és testsúlycsökkenés tapasztalható. Ezután élvezhetjük az egyre látványosabb változást. 8 hét múlva az eredmény már kiváló, akár ujjatlan ruhában is megmutatható, de a végleges formát 3 - 4 hónap múlva érjük el.

  • Sok véraláfutás, kék-zöld folt lesz a karomon zsírleszívás után?

A mikrokanülök használatának egyik nagy előnye, hogy kevesebb lesz a bevérzés, gyorsabban csökkennek a duzzanatok. Az 1-2 mm-es sebeket nem varrjuk össze, így a bőr alatti folyadék akadálytalanul kiürülhet, vagyis nem, vagy csak alig lesznek lila foltok, az ödéma is gyorsan csökken.