FENÉK ZSÍRLESZÍVÁS

A zsírnak funkciója van

A zsírnak a fenék esetében funkcionális és esztétikai jelentősége van. Funkcionálisan a fenék puha, rugalmas párna, amely védelmet nyújt, ha kemény vagy egyenetlen felületen ülünk. Esztétikailag pedig közismert, hogy egy formás tompor kellemes vizuális élményt nyújt.

A fenék alakja nagymértékben függ az izomzatot borító zsírszövet mennyiségétől, minőségétől. Jó szöveti arányokkal rendelkező, formás fenék esetén szinte bármilyen ruházat könnyedén, kényelmesen viselhető. Az alaktalan vagy torz tompor azonban elégedetlenség, kényelmetlenség forrása lehet. Rengeteg nő ismeri az érzést, hogy formátlannak tartott fenekének takargatása mennyire megnehezíti a mindennapi öltözködést és csökkenti az önbizalmat.


A kisebb, szabályosabb forma elérhető

A fenék zsírleszívása szakmai szempontból is nagy szakértelmet igényel. Mivel ennél a területnél (is) a sima, egyenletes eredményre kell törekednünk, 1,5-3 mm-nél vastagabb kanült nem szabad használni. Nagy, vastag kanülök használata esetén egy-két nagyobb bemetszést ejtenek, ezekből viszont nem alakítható ki a kívánt kerek forma. Ilyenkor gyakran göröngyös, barázdált felszín látható végeredményként. A nagyobb, vastagabb kanülök használata tehát idejétmúlt, veszélyes, a kifinomultság és a pontosság rovására mehet. Ugyancsak nem tanácsos hagyományos és ultrahangos módszerrel fenék zsírleszívást végezni az amerikai Food and Drog Administration ajánlása szerint.

A Lipomatic ® 2 készülék és a Tumescens zsírleszívás technikája alkalmas arra, hogy a nem esztétikusnak ítélt fenék méretéből és alakjából szép, szimmetrikus tomport formáljunk. Mikrokanülök használatával több apró, láthatatlan bemetszésből, sima, egyenletes forma produkálható.


Az eredményt a szakértelem garantálja

A fenék zsírleszívásánál két fontos dolgot feltétlenül figyelembe kell venni:

Nem szabad túl sok zsírt leszívni, mert a fenék ellaposodhat, elvesztheti kerek formáját, bőre megereszkedhet. Jó tudni, hogy ha valaki azért elégedetlen a fenék formájával, mert túl laposnak találja, ez más régióból leszívott zsírral korrigálható, egyetlen műtét során.

Mindenképpen tisztában kell lenni a genetikailag meghatározott, hátsó fenék alatti ún. gluteális redő anatómiájával, rostrendszerével, mert kellő szakértelem, gyakorlat hiányában nagyon elkeserítő, torz eredmények születhetnek. Éppen ezért a fenék zsírleszívását ajánlott gyakorlott, profi szakemberre bízni.

Műtéti idő: 1-1,5 óra
Munkaszünet: kb. 3-4 nap
Sport: 4-5 hét múlva
Rugalmas nadrág viselése: 6-8 hét


Gyakori kérdések a fenék zsírleszívás kapcsán

  • Javíthatok-e a narancsbőr állapotán zsírleszívással?

A Lipomatic ® 2 készülékhez tartozik olyan kanül, amelyet kimondottan narancsbőrös területekre ajánlanak. Az esetek nagy százalékában javul a cellulites bőr állaga, de az igazsághoz tartozik, hogy ez nem minden esetben garantálható. Csak a narancsbőr minőségi javítása miatt nem végzek zsírleszívást.

  • Mi történik, ha a zsírleszívás után megereszkedik a bőr?

Arról, hogy várható- e bőrlógás, illetve mennyire tapad vissza a bőr, a plasztikai sebész csak a vizsgálatok során tud nyilatkozni. Vagyis ez még képek alapján sem ítélhető meg pontosan. Az esetek döntő többségében nincs ilyen jellegű probléma, amennyiben mégis, akkor a zsírleszívást bőrredukciós műtéttel is ki kell egészíteni. Ha a páciens csak zsírleszívást szeretne, de úgy látom, hogy ezzel a kívánt esztétikai eredmény nem érhető el, akkor a műtétet nem vállalom.