FÉRFI HAS ÉS ÁGYÉK ZSÍRLESZÍVÁS

A pénisz formálásának lehetőségei

A pénisz alakja és vastagsága a férfiak önbizalmának és ebből adódóan a szexuális teljesítménynek is egyik meghatározó eleme. Az e téren gondokkal küszködő, önbecsülésekben sérült férfiak számára sokszor az egyetlen megoldásnak a pénisz mesterséges meghosszabbítása tűnik.

Erre többféle megoldás is létezik, első körben azonban ajánlatos egy pszichológussal megbeszélni, hogy valós problémáról vagy „csak” önbizalom hiányról van-e szó. Amennyiben indokoltnak tűnik az orvosi beavatkozás, a plasztikai sebész is a lehető legkevesebb kockázattal kivitelezhető eljárást fogja ajánlani.

Egyre elterjedtebb megoldás a saját zsír átültetése a péniszbe. Ebben az esetben a test más részeiről leszívott zsírsejteket ültetik át a pénisz bőre alá. Mivel egy alkalommal csak kis mennyiségű zsír juttatható így a célterületre, jellemzően többszöri ismétléssel érhető el a kívánt eredmény.

Az is előfordulhat, hogy a pénisznek nem a vastagságát, hanem a görbületét kell szabályozni. Normál esetben is megfigyelhető olyan mértékű görbület, amely nem jelent akadály sem a vizelésben, sem a szexuális életben, sem a termékenységben. Veleszületett probléma vagy szerzett sérülés következtében azonban olyan mértékű görbülettel is élhet egy férfi, mely egészségügyi és esztétikai problémát is okozhat. Ezt a görbületi problémát szintén helyre lehet hozni plasztikai műtéttel, a pénisz barlangos testét körülvevő szövetek bemetszésével, majd plasztikájával.

A pénisz valódi meghosszabbítására csak komoly egészségügyi indokkal kerülhet sor, például az ún. micropenia nevű elváltozás estén. Ebben az esetben „előre húzzák” a test belsejében folytatódó péniszrészt, a péniszgyököt. Mivel bonyolult és kockázatos műtétről van szó, csak valódi szükségesség esetén alkalmazzák.


A zsírleszívás is elegendő lehet

Az esetek döntő többségében tökéletesen elegendő „optikai megnövelés” a pénisz körüli zsírleszívás. A magas BMI, az elhízás ugyanis természetesen érintheti a szeméremdomb körüli területet is, ahol a zsírfelesleg hatására a pénisz maga kisebbnek tűnhet. Vagyis a pénisz valódi (és kockázatos) meghosszabbítása helyett gyakran elégséges az ágyéki (egész pontosan a keresztcsonti terület) terület zsírleszívása, amelyhez kapcsolódhat a pénisz bőrének feszesítése is. A felhalmozódott zsírrétegtől kisebbnek tűnő pénisz ezúton „visszanyerheti” a valódi méretét, a páciens pedig a régi önbizalmát. Vagyis a hímvessző jóval biztonságosabban, virtuálisan is növelhető.

Műtéti idő: 1-1,5 óra
Munkaszünet: kb. 3-4 nap
Sport: 4-5 hét múlva
Rugalmas nadrág viselése: 6-8 hét


Gyakori kérdések az ágyék zsírleszívás kapcsán

  • Mennyire tekinthető biztonságosnak a pénisz környéki zsírleszívás?

Tény és való, hogy a pénisz környéki terület igen érzékeny, éppen ezért ennél a beavatkozásnál rengeteget számít a plasztikai sebész felkészültsége, tapasztalata és körültekintése. Ha lehet, még a szokásosnál is fokozottan elővigyázatossággal kezeljük a területet, így – megfelelő technikai feltételek mellett – ez a zsírleszívás sem rejt nagyobb kockázatot, mint a többi régió esetében.

  • Lehetséges-e más úton, például vákuummal növelni a pénisz méretét?

Nem tekinthető hatékonynak sem a vákuumos módszer, sem a pénisz függesztésére használt súlyok, extenderek, sem a mágneses vagy elektromos eszközök, sem a szteroidok, sem a növényi hatóanyagok. Mivel a férfi nemi szerv rugalmas, ezért az átmeneti változás hamar visszaáll, tartós megoldást csak a valódi megnagyobbítás (indokolt esetben), illetve az optikai megnövelés, tehát a pénisz környéki zsírleszívás eredményezhet. Semmi esetre sem válasszunk ellenőrizetlen, nem biztonságos módszert a pénisznövelésre!

  • Hatással van-e a zsírleszívás a szexuális életre?

A pénisz környéki terület zsírleszívása után a gyógyulási időszak alatt 3-4 hétig ajánlott kerülni a nemi életet, de a teljes gyógyulás után tökéletesen folytatható az. Sőt, a korábbi méretében látható, virtuálisan megnövelt pénisz komolyan növeli a páciens önbizalmát, így közvetett úton serkentő hatást eredményez a szexuális életében is.