EGYEDÜLÁLLÓ VIBRÁCIÓS TECHNIKA

Mikrokanülökkel és vibrációs technikával a kitűnő eredményért

A mikrokanülös, Lipomatic ® 2 készülékkel végzett Tumescens zsírleszívás két lépésből áll:

 1. Az első lépésről az ambuláns zsírleszívás menüpont alatt olvashat.
 2. Mikrokanülös Lipomatic ® 2 készülékkel végzett, vibrációs zsírleszívás

A zsírleszívást 1,5-3 mm vastagságú kanülökkel végezzük. Ezek nem vastagabbak, mint a hagyományos golyóstoll betétje. Maga a zsírleszívás egy kíméletes, kb.1 óráig tartó folyamat. A műtét végén a sebeket nem zárjuk be, így a betöltött folyadék még rövid ideig szivárog, ám folyadékgyülem nincs, ezért bevérzési foltokkal sem kell számolnunk. A beavatkozást követően a páciensek rövid megfigyelés után, otthonukba távozhatnak. Az eljárás előnye a biztonság, a gyors mobilizáció, a kórházi ellátás szükségtelensége, és a szövetkímélő technika, ami miatt gyors a gyógyulási idő és minimálisra csökken a munkából való kiesés. Ráadásul a hagyományos zsírleszívásnál, amely altatásban történik és a leszívott zsír mennyiség is nagyobb, több szövődmény előfordulásával lehet számolni.


A Lipomatic ® 2 készülék előnyei

Világszerte a zsírleszívás áll az első helyen az esztétika beavatkozások területén. Ugyanakkor a hagyományos zsírleszívás nem tartozik a plasztikai sebészek legkedveltebb beavatkozásai közé. Ennek oka, hogy nagyfokú fizikai igénybevételt jelent a sebész számára, illetve a hosszú műtéti idő.

Az Euromi S.A egy olyan zsírszívási technológiát fejlesztett ki, amelyet Vibrolipo-szobrászatnak neveznek és nemzetközi színvonalú szabadalom lett. A sajátságos Vibrolipo-technológia gondoskodik arról, hogy a zsírból és az infiltrált folyadékból egy tökéletes emulzió keletkezzen. Ez az emulzió a Lipomatic ® 2 készülékkel egyszerűen és nagyon hatékonyan, mindenfajta nagyobb megerőltetés nélkül eltávolítható úgy, hogy a zsírsejtek között található összes szövetszerkezeti képlet (vagyis az erek és idegek) épségben marad. Ennek a műtét utáni bevérzések, kék foltok eltűnése, az alacsony vérveszteség, illetve a műtét utáni csekély fájdalom miatt van nagy jelentősége.


A Vibrolipo-techológia

A Vibrolipo-technológia rezgésen alapuló módszer. A vibrációt a Lipomatic ® 2 kézi készülék hozza létre sűrített levegő segítségével, percenként 600-as frekvenciával. A percenkénti 600-as mozgás 10 Hz-es frekvenciát hoz létre, és ez pontosan az a frekvencia, amelyet a Transcutaneus Electrical Nerve Stimulation (TENS) készülékeknél fájdalomcsillapításra használnak. Tudományosan bizonyított, hogy szervezetünk ennél a frekvenciánál endorfint állít elő, melynek fájdalomcsillapító hatása van.

A kanül a rezgés során három különböző mozgásformát hajt végre: fel-le, előre-hátra és ovális pályán forog. Összehasonlítva a többi módszerrel egyedülálló, hogy a mozgásokat kísérve a kanül 6 mm-es távolságot tesz meg, míg más technikánál maximum 2 mm-es a rezgés. Csak ennél a 6 mm-es mozgásnál keletkezik a zsír és az infiltráló folyadék tökéletes emulziója. Ez az emulzió gyorsan és pontos kontroll alatt szívható le.

Endoszkópos vizsgálatok igazolják, hogy a beavatkozás során a zsírszövet képletei nem sérülnek, így gyógyulási szakasz lerövidül, minimálisra csökken a kék foltok keletkezésének az esélye, és szemmel láthatóan gyorsabban és szebben gyógyul a bőr.

A Vibrolipo-rendszer egyedülálló mechanikai tulajdonságaiból kifolyólag és a kanülök széles választékának köszönhetően a rendszer nagyon jól használható olyan nehezen kezelhető területeken is mint a térdek, a nyak, a hát, a has felső része, a kötőszövetes területek.

A Vibro-Lipomatic ® az egyetlen olyan készülék a zsírleszívás területén, amely beépített biztonsági rendszerrel van ellátva, így a készülék leáll, amennyiben olyan szövettel kerül kapcsolatba amely nem zsírszövetből áll. Ezáltal elkerülhető a különböző szervek sérülése.

A készüléket az ISO9001 és EN 46001 szabályai szerint fejlesztették ki és gyártották.


A páciensnek és a sebésznek is előnyös

Ez az új technológia sok előnyt kínál mind a páciens, mind a plasztikai sebész számára.

Előnyök a páciens számára:

 • gyors gyógyulás, kevesebb munkából kiesett idő
 • kíméletes technika (nincs érsérülés, kevés kék folt keletkezik)
 • kisebb fájdalom (a bőr érző idegei nem sérülnek)
 • gyors, rövidebb műtéti idő
 • kisebb ödéma
 • nincsenek csomók, egyenetlen területek
 • gyorsabb a bőr regenerációja
 • rövidebb postoperatív (műtét utáni) kezelések
 • nem okoz bőrkárosodást, bőrelhalást
 • a speciális rezgésszám endorfin felszabadulást eredményez

Előnyök a plasztikai sebész számára:

 • egyszerűbb, kevésbé fárasztó munka
 • nehezen hozzáférhető területek kezelhetőbbé válnak
 • kötőszövetes területek (például a hát vagy a férfiak egyes testrészei) könnyű zsírleszívása